Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2020 18:35 - ИНТЕРЕСНО: Разказ № 3. 2020.Valeri.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 266 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.02.2020 18:38


image

 Разказ № 3. 2020.Valeri.

Беше вечерта на другия ден. Корабът Volvo все още гостуваше на междинната станция разположена над планетата Vega 4.130. И в този ден Алекс беше в лошо настроение. Той се разхождаше из станцията, заедно с Палма, Ким и Аш. Техният дрон беше оставен на една площадка на станцията, където го пазеха два техни робота. Четиримата разглеждаха станцията, и тук- там разговаряха с тукашните минувачи, научавайки много новини за системата Vega. За охрана четиримата бяха придружени от два техни робота. Алекс беше намислил нещо, но потъваше в мълчание, дори за най- близките си на този кораб. Докато вървяха и разглеждаха станцията, Алекс наблюдаваше хората тук- земни и извънземни. От предварителна подготовка, той имаше достатъчно информация, от кой вид или раса, какво може да се очаква, включително и за земляните. Определено някои лица, Алекс възприемаше, като опасни. Това беше предпазен механизъм, за да знае къде и кога да внимава с чуждите хора, пък били те и извънземни. По някое време четиримата влязоха в тукашно кафене, за да се почерпят и да си отдъхнат. По същото време от кораба навън бяха близо 30 души, които имаха няколко свободни часа, отпуснати от командира Йон.
На тази станция живееха близо 5,000 земляни. Със някои от тях екипажите на
Volvo бяха разговаряли по видеоканал. Междувременно други двадесет души от Volvo се срещнаха с десетина земляни от станцията. Новините и от едните и от другите бяха прегледани заедно. Земляните от станцията разполагаха и със своя музикална банда, а музиката им се хареса на хората от кораба Volvo.
Вечерта напредваше, когато четиримата и техните роботи се прибраха с дрона обратно на кораба
Volvo. Сетне Алекс се усамоти в своя бокс, за да премисли нещата и да събере мислите си. Макар и да беше в лошо настроение, Алекс беше Шеф на този кораб и имаше доста задачи пред себе си. След като по- късно си почина в койката си близо два часа, той стана и се разсъни, за да напише инструкции и задачи за екипажите на кораба. Това му отне още един час. Сетне Алекс запали цигара и отиде в каютата, където завари Палма, Ким и Аш. Вечерта щяха да прекарат заедно, обмисляйки плановете на кораба за напред. Из кораба всички се готвеха за спускането към планетата, насрочено за другия ден. Дежурните изчисляваха в тези часове най- подходящите траектории за приземяването, също проверяваха радиовръзките със планетата. Междувременно прогнозите за времето на планетата бяха в границите на допустимото, за правилното приземяване на кораба Volvo, като в орбита щеше да остане товарната част на кораба, охранявана от роботи и петнадесет души. След като всеки си получи задачите и инструкциите, на хората от кораба Volvo им останаха свободни часове, които прекараха заедно в столовата, с изключение на дежурните.
Късно вечерта Алекс си пишеше по едни бели листи хартия, разни свои идеи и планове за напред, замислен дълбоко.

Край на разказ № 3. 2020.
Valeri.






Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89666
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930