Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2020 17:50 - Разказ.№ 6. 2020.Valeri.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.02.2020 17:57


image



 Разказ.№ 6. 2020.Valeri.

Минаваше обедното време, а кораба
Volvo все още гостуваше на земляните на планетата Vega 4.130, а годината беше 8020- та Земна Година. Колонията на земляните тук беше на територии взети на изплащане, а всъщност това беше един цял автономен остров. На този остров земляните имаха три града, както също оранжерии, месокомбинат и фабрика за техника. Алекс пушеше цигара, изправен до един от люковете на каютата и наблюдаваше града в далечината. Неговите крепости и замъци, бяха уникално явление за архитектурата въобще. Алекс се беше замислил дълбоко над плановете на кораба занапред. Пътешествието, което той беше организирал и финансирал, беше предимно със цивилни цели, по- скоро бизнес. Във общочовешки смисъл това пътешествие служеше да се изучават различните колонии на земляните из космоса. Във този смисъл от кораба Volvo, се излъчваха пресни новини, почти всеки ден, със описание докъде е стигнал кораба във своето пътешествие. От този кораб се излъчваха и другите новини, които той беше прихванал по пътя си. Това излъчване стигаше, включително и чак до Земята, като навсякъде беше известно под името- “Хрониките на кораба Volvo“. За да стигнат тези хроники чак до Земята, те биваха предавани чрез ретланслатори и от разни кораби, та чак до там. Като особено търсени хроники, те биваха излъчвани до  навсякъде, където имаше земляни. Алекс отпи глътка джин и заби поглед в далечината. Във каютата бяха също Палма, Ким и Аш. В тези часове четиримата обмисляха плановете на кораба за напред. След кратко гласуване, беше взето решението- кораба да напусне тази планета, в ранната вечер на същия ден. Екипажите вече се готвеха за отлитането, готвеха и самия кораб. Алекс се зае да напише задачите за всеки един човек от кораба, както и инструкции. След като разпредели тези задачи и инструкции до всекиго, Алекс си почина малко, пък се зае да изучава архивите, от където научаваше много неща. Плановете за отлитане от тази планета вече се проиграваха на компютрите, като груби грешки не бяха забелязани. Междувременно се изчакваше разрешение за напускане на планетата.
Следобедът напредваше, когато кораба
Volvo беше напълно готов за отлитане, беше дадено и разрешение за излитане от Кулата. Алекс и командир Йон изчакваха подходящ момент за начало на отлитането, вероятно след около час- два. Алекс се беше затегнал с коланите зад пулта си и проверяваше еднин по един всички възли и системи на кораба, преди отлитането. Изчакването преди излитане беше нормално явление.
Когато излитането беше разрешено от командир Йон и от Алекс, кораба започна плавно да набира височина, и със ускорение  напред. Излитането започваше нормално, а се очакваше да набират височина близо 48 часа. Алекс следеше параметрите на новия полет, а пилотите Джони и Джими нямаха почти никакви съществени проблеми в тези часове.

Край на разказ.№ 6. 2020.
Valeri.







Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89660
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930