Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2020 17:55 - Разказ.№ 35. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове:
0



image 
Разказ.№ 35. 2020.Valeri. Фантастика.

Седмица по- късно двата кораба продължаваха да стоят на платото в планините на планетата
Vega 4.125, а това беше 8020- та Земна Година, началото на месец Март. В следобеда Алекс се беше усамотил в бокса си заедно с Палма, която спеше в койката си. Той изучаваше новините от последните десетина дни и умуваше, какво да се предприеме за бъдещите дни. От финансова гледна точка, неговата експедиция беше доста печеливша. От друга гледна точка, тази планета изкушаваше хората- да бъде изучена и разгледана. Да бъде направено това, гласуваха близо 70 % от хората на Алекс. Той самия беше готов да отпусне дори по- високи заплати на хората си, но планетата да бъде изучена, поне до известна степен. Още от сутринта, навън излизаха два екипа от ловци, които до обеда бяха готови със улова на около 0.5 тона месо, необходимо за изхранването на двата кораба, като оставаше и запас от месо, за черни дни и за продан. Алекс се беше замислил дълбоко, по какъв път да тръгне неговата Бизнес експедиция. Животът, който водеха напоследък, можеше да продължава неограничено време- екипажите имаха всичко необходимо за да живеят добре, изучавайки тази планета. Тукашния дивеч, беше с добри вкусови показатели, а това осигуряваше безплатната прехрана на екипажите на двата кораба.
Още в ранния бордови следобед, два екипа заминаха със дроновете си, за да разглеждат зоната около корабите, на дистанция от 500 км. в радиус. В същото време се правеше карта на тази зона. Градът на земляните, които бяха там 50,000 души, се намираше на около 3,000 км. от това планинско плато. Алекс си пусна музика, докато проверяваше със какви запаси разполага кораба. Откакто не бяха летяли наникъде, запасите си оставаха почти същите. В същото време на борда продължаваше производството на техника за продан. Очакваха се солидни печалби от това производство.
Със напредването на следобеда, Алекс излезе на терасата на каютата за да огледа наоколо и да изпуши цигара. Долу при единия вход на кораба, имаше към 40 души, които си печаха месо на огън, запален там и се черпеха с бира. Времето беше студено, със  около
-15’ C температури, а се сипеше ситен сняг. Щом се прибра на топло в каютата, Алекс се зае да изучава архивите си, като от това научаваше много полезни неща. В същото време, той обмисляше плановете за следващите дни, като пишеше задачи и инструкции за хората си. За бордовата вечер беше планорано десетимата от Екип алфа, да се съберат да се почерпят и да умуват над плановете на Алекс.
*
По някое време при Алекс пристигнаха Палма, Ким и Аш. Те щяха да се заемат да приготвят трапезата за наближаващата вечеря на десетимата. А Алекс отвори бутилка джин и тоник, за да се почерпят през това време. Той погледна менюто за вечерта и остана доволен от избора на готвачите. Замислен над плановете, той седна зад пулта си и се заслуша в музиката...
Край на разказ.№ 35. 2020.
Valeri.









Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89587
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930