Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 17:11 - Разказ.№ 38. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове:
0



image 


Разказ.№ 38. 2020.Valeri. Фантастика.

Няколко дни по- късно, към началото на бордовата вечер, Алекс и Екип алфа, се завръщаха с десетместен дрон, обратно към кораба
Volvo. Те бяха оглеждали зоната около корабите, а по това време имаха още два часа път до кораба. Алекс запали цигара и се загледа вляво, където през люка се виждаше навън. Десетимата се бяха разходили добре в този ден, започвайки полета още в зори. Докато си пушеше цигарата, Алекс преглеждаше новините от изминалите няколко дни. Това бяха новини от навсякъде, където живееха земляни, из космоса. Отне му цял час време, докато разгледа тези новини. Дронът неусетно приближаваше платото в планините на планетата, където се намираха двата кораба- Volvo и Пиза. Алекс беше доволен от разходката, която Екип алфа си направиха в този ден. Този екип включваше Алекс, Палма, Ким, Аш, Шон, Никита, Шао, Джейн, Браун и Моника. Доволни бяха от разходката и те. В оставащия час път до кораба, Алекс разпечата бутилка джин и отпи юнашка глътка. Той не беше пил алкохол от няколко дни. Веселяшкото настроение прихвана Алекс, а той пусна музика и заби поглед в люка до себе си, радвайки се на хубавата гледка.
*
Щом се прибраха на борда на кораба, Алекс се усамоти заедно с Палма в бокса си, за да си събере и подреди мислите, както и нещата си. Сетне той си почина около час, пък се зае да напише новите задачи и инструкции за хората си. Палма беше пуснала музика, докато се черпеха двамата, а другите момичета от екипа Алфа, спретваха трапеза за вечерята на екипа, в каютата.
*
Беше вечерта на другия ден. Алекс и Палма се бяха усамотили в неговия бокс, след като се завърнаха от разходка с джета на Екип алфа. Алекс пусна музика и запали цигара, а Палма сипа по чаша джин с тоник, за да се почерпят, докато обмислят плановете занапред. Във бокса беше топло и уютно, а скоро щяха да пристигнат също Ким и Аш. Тази вечер четиримата щяха да вечерят заедно тук, обмисляйки плановете занапред. По някое време Алекс се зае да прегледа новините, прихванати от дежурните на двата кораба. Нещата бяха нормални, общо взето. Сетне четиримата написаха нови задачи и инструкции за хората от експедицията на Алекс с кораба
Volvo.
*
Вечерта напредваше, а Алекс стоеше изправен пред предния люк на бокса си и наблюдаваше навън, а гледката беше изумителна. В тези часове на кораба се завърнаха и последните, излязли навън. Беше дадена забрана за излизане, до обеда на другия ден. Разбира се, между двата кораба и совалката бяха опънати тунели за връзка.
Алекс се замисли дълбоко, радостен в тази вечер и доволен от разходката.
Край на разказ.№ 38. 2020.
Valeri.






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89600
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930