Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2020 17:26 - Разказ.№ 41. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 171 Коментари: 0 Гласове:
0



image 

Разказ.№ 41. 2020.Valeri. Фантастика.

Два дни по- късно, корабът
Volvo отлетя от планетата Vega 4.125, като набираше височина към орбитата, където го чакаше неговия тежкотоварен сектор. Това беше 8020- та Земна Година, а корабът Volvo със 300 души екипажи, се намираше във Бизнес експедиция, по волята и финансирането на Алекс, предимно. Планетата напускаше и втори кораб- Пиза, който със 200 души- предимно учени, се намираше във Научно пътешествие. Екипажите от тези два кораба се бяха срещнали одеве, преди повече от два месеца, и от тогава летяха заедно. Започващия полет, се налагаше, по волята на Алекс, тъй като той имаше намерение да закупи втори кораб за своята Бизнес експедиция.
*
Още два дни по- късно корабът
Volvo наближаваше орбитална височина от 100 км. Нататък дежурните на кораба опитваха да намерят тежкотоварния сектор на кораба. Във тези часове радовръзките бяха нарушени, та кораба неуспяваше да се свърже със тежкотоварния си  сектор. Липсваха и връзките със летящите чинии на кораба, както и връзките със кораба Пиза и със земляните от планетата долу. В часовете на бордовия следобед, Алекс се беше усамотил в бокса си и преглеждаше новините и архивите на кораба. От планетата долу му бяха дали рекламни материали за наличните нови кораби в зоната, та той ги разглеждаше в тези часове и се чудеше кой кораб да купи за експедицията си. Неусетно се беше замечтал и абстрахирал от действителността. Той запали цигара, отвори нова бутилка джин и отпи юнашка глътка. Унесен във мислите си, Алекс се загледа навън, през люка в ляво от себе си.
Следобедът напредваше, а Алекс тъкмо пишеше нови задачи и инструкции за екипажите на кораба
Volvo. Предстоеше да закупят и оборудват новия- втори кораб на неговата Бизнес експедиция. Това беше трудоемка задача, но пък Алекс разполагаше  със достатъчно хора и със достатъчно финанси, за тази цел. Логиката на Алекс не беше изцяло базирана на бизнес интереси. Той беше все пак военен и за него беше по- важно да заведе хората си до други земни градове и колонии из космоса, за да видят как живеят те, да търгуват с тях и да се повеселят заедно. Тези срещи се записваха на видео и се изпращаха до всякъде по радиоканалите на земляните, като сигналът минаваше през поредица от ретланслатори на кораби, на градове и светове, както междинни станции и космически сонди, разположени и пръснати навсякъде около местата, където живееха земляни.
Наближаваше бордовата вечер. Корабът
Volvo плуваше с ниска скорост, около координатите, където евентуално би се намирал неговия тежкотоварен сектор. Все още нямаше радиоконтакт с никого. Алекс умуваше как да постъпи сетне. Вече беше избрал подходящия нов кораб за своята експедиция, но имаше и два резервни плана за други възможни кораби. Финансите на Алекс и неговата експедиция бяха умопомрачителни, особено в последните времена, след добиването на диаманти и скъпоценни камъни на онзи астероид. Спечелиха много и на тази планета, останала някъде долу под кораба.
Край на разказ.№ 41. 2020.
Valeri.  







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89167
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930