Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2020 17:12 - Разказ.№ 43. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 153 Коментари: 0 Гласове:
0



image


 Разказ.№ 43. 2020.Valeri. Фантастика.

Беше бордовия следобед на другия ден, когато дежурните от кораба
Volvo успяха да се свържат със тежкотоварния отсек на кораба. Оказа се, че той се намира на около четири часа път нататък, в посока към звездата Vega 7. Пилотите на кораба веднага взеха курс нататък и започнаха ускоряването на скоростта. В това време Алекс запали цигара, взе си чаша нес- кафе и се загледа в оперативния екран на стената. В главата му се въртеше мисълта за новия кораб, който скоро щяха да закупят, а неговите изображения изплуваха пред погледа му. Алекс имаше три варианта около новия кораб, за неговата Бизнес експедиция. Първият вариант предполагаше да се приближат до планетата Vega 6.17, където предлагаха, най- добрия вариант на новия кораб за експедицията, като го продаваха на междинната станция над тази планета.
Следобедът напредваше, когато Алекс и Палма се заеха да напишат нови задачи и инструкции за екипажите на кораба. По това време корабът Пиза ги следваше на дистанция от един час полет. Дежурните от Пиза бяха в постоянна връзка с дежурните от
Volvo. Очакваше се във вечерта да достигнат тежкотоварния отсек на Volvo. Алекс беше доволен от финансовото състояние на своята Бизнес експедиция. Той беше доволен от много неща, както и от своите екипи във експедицията, и отделно от всеки един човек. А сетне Алекс се зае да увеличи заплатите на хората си, както и безплатните дажби за тях. Това малко по- късно зарадва екипите на кораба Volvo. Освен, че предстоеше да купят нов кораб за експедицията, трябваше да бъдат обучени незабавно едни сто души, които да поемат новия кораб, а сетне трябваше да приемат нови хора, както за единия, така и за втория кораб на експедицията.
По някое време Алекс си взе още една чаша нес- кафе и се замисли над плановете занапред. Предстоеше скоро Екип алфа да се съберат в каютата на екипа, за да хапнат и да се почерпят докато обмислят нещата занапред. Закупуването на новия кораб и обучението на стоте души за него, никак не беше лесна работа, но Алекс не се страхуваше от това, като имаше доверие в хората си. Именно тези теми имаха да обмислят десетимата от Екип Алфа. По това време момичетата от екипа се заеха да подредят трапезата за работната вечеря на екипа, като спретнаха и подходящо меню за целта.
Алекс се беше замислил и замечтал, докато отпиваше глътла джин с тоник. Новият кораб беше невероятен, а за първите екипи за този кораб, Алекс искаше да бъдат избрани най- добрите от хората си. Може би след време тези хора биха се върнали обратно на
Volvo. Докато обмисляха кои да бъдат тези сто души, Алекс преглеждаше списъка им, докато се колебаеше при избора на всеки един от тях. Това му отне около два часа време, а тогава трапезата вече беше готова, та десетимата заеха местата си, отвориха джобни компютри, готови за работа и почерпката. Алекс беше радостен в тези времена.
Край на разказ.№ 43. 2020.
Valeri.







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89641
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930