Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2020 19:16 - Не трябва да коронясваме вирусите в обществото, които спекулират със страховете ни
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Коронавирусът е благодатен за аптеките, хранителните магазини, ала и за посредниците на домейни. Из техните фейсбук групи циркулира недоволство, че вече няма хубави имена, тоест заети са най-търсените – koronavirus.bg/.net/.info… Инвестирането в домейн, особено в състояние на паника, колкото и необяснима да е тя, е безрисково.

Притеснени люде ще натискат, ли натискат дисплеите на телефоните и таблетите си, търсейки още и още информация, както и съвети какво да правят. Тогава предприемчиви хитреци ще започнат да обявяват всевъзможни илачи, отвари, предсказания. Сигурно ще наводнят сайтовете си с реклами, скрити копачки за криптовалути, а защо не и вируси, търсещи начин да откраднат личната информация на потребителите и да се докопат до онлайн банкирането на неподозиращите жертви.

Има неморални членове на обществото, готови да спекулират със страховете на околните, както и да печелят безсрамно от това.

Първо, трябва да осмислим думите на Франклин Делано Рузвелт: “Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх”.

Второ, необходимо е да спрем да бъдем доверчиви. “Колежка на съседка на най-добрата приятелка на леля ми казала…” не важи! Има официални органи, даващи указания какво е разрешено и какво се препоръчва да не се прави.

– Да, отмяната на представления, концерти, опери, премиери на книги е неприятна. Готвене и кански репетиции от страна на актьори/музиканти/певци/писатели – ранно купуване на билети и нетърпение от страна на публиката не се оправдава, ала само за кратко. Това е за общото благо!

– Спортът без фенове, без аплаузи е като автор без читатели (същински графоман) – естествено, че празните трибуни, зали са тъжни картинка, ала само за кратко! Това е за общото благо!

– Училища и университети са без ученици и студенти, без подсказвания, без свалки, без глъч и подсвирквания не винаги възпитани, но туй присъщи за буйната младежка кръв, ала само за кратко! Това е за общото благо!

А кое е общото благо? Общото благо е съхраняването на нас, българите!

Коронавирусът не е по-опасен от грип. Особено при младите, здравите той често дори не се усеща. Отговорността и солидарността ни изисква да се поставим на мястото на възрастните, на хронично болните… Не бива да ги поставяме в риск.

Запасяването с боб е глупост.

Заливането на ръцете ни със спирт е лудост.

Нормалната хигиена; културата да не се блъскаме един в друг в градския транспорт, в магазина; разумът, ако идваме от заразена страна или не се чувстваме добре, да се изолираме у дома, да се чуем с личния си лекар са достатъчни мерки.

Също така нека не натоварваме лекарите с оплаквания, които не са спешни и могат да почакат седмица, две, месец. Нека и медиците да си стъпят на краката и при тях шокът не е малък.

Категорично най-важно е да сме здравомислещи. Ако някой се прокашля не означава автоматично, че трябва да бъде смазан и изхвърлен от метрото… Агресията, която по принцип циркулира из нашата територия, сега трябва да я забравим. Да се обединим. Да имаме вяра един в друг и в компетентните органи. Надежда това форсмажорно събитие бързо да отшуми и да се забрави има, стига да не бъдем егоисти и да се поставяме на мястото на тези с по-слаб имунитет, както и на тези с бяла престилка.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1922702
Постинги: 1801
Коментари: 2937
Гласове: 1011
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031