Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2020 17:30 - Разказ.№ 36. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове:
0



image 


Разказ.№ 36. 2020.Valeri. Фантастика.

Във един следобед, Алекс беше усамотен в бокса си, малко тъжен и угрижен. В тези часове, два екипа с дронове изучаваха около корабите, в дълбочина на 1,000 км. в радиус. Времето беше хубаво, със температури около
– 10’ C. На единия вход на кораба Volvo беше запален огън, където ловците и още към 60 души от двата кораба, се черпеха с бира и печено месо. Алекс се беше замислил над плановете занапред. Запасите от новото месо, вече бяха достатъчни и за продан, там където би се търсело месо, някъде из следващите спирки на двата кораба, но това се отлагаше напред във времето, заради изучаването на планетата, което ги задържаше на това плато в планините на Vega 4.125. Алекс запали цигара и стана да се разходи из кораба. Бяха едни мързеливи часове, когато повечето му хора почиваха и спяха. Той се поразходи из коридорите и асансьорите на кораба, и слезе долу на предния вход на кораба, където при огъня намери Аш и Ким. Взе и той да се почерпи с бира и печено месо, докато слушаше разговорите наоколо. Сетне тук ги намери и Палма, която беше поспала и беше тръгнала да се разтъпче. Четиримата се разположиха около огъня, за да се почерпят тук, сред близо 80 души от двата кораба.
Следобедът напредваше, когато двата екипа се завърнаха от разузнаването наоколо, с двата десетместни дрона. Те бяха картографирали зоната наоколо, като имаха и филм, заснет по вереме на разходката си. По това време Алекс и Палма, заедно със Ким и Аш се прибраха ва каютата, за да напишат новите задачи и инструкции за хората от експедицията. Алекс сетне се зае да прегледа новините от изминалите дни.

*
Във началото на вечерта, при двата кораба на планинското плато, се приземи совалка със 50 души- земляни от града. Те пристигаха тук по идея и покана от Алекс, за да прекарат известно време заедно тук. Посрещнаха ги край огъня навън, където ги отведоха за да се почерпят с хората тук. Пуснаха и музика, край огъня, като имаше и столове за сядане. Земляните- гости останаха доволни от посрещането, като оставиха няколко души, да охраняват совалката, а останалите се разходиха и седнаха край огъня. В тези дни на борда на Volvo имаше 300 души, а на кораба Пиза – 200 души. Това беше началото на Март месец, 8020- та Земна Година.
Вечерта напредваше, когато Алекс и Палма излязоха отново навън на разходка и се спряха край огъня, да видят гостите от града на земляните. Тук се бяха събрали към 100 души в тези часове. Очакваха се още толкова да се съберат по- късно тук. Хубавата музика кънтеше из планините наоколо, а веселбата имаше за краен час- полунощ, както командирите бяха разрешили.
Алекс запали цигара по някое време, седнал до огъня, край скарата. Той слушаше музиката замислен и в добро настроение тази вечер. Палма пък разговаряше с хора от совалката, които се радваха, че са пристигнали тук.
Край на разказ.№ 36. 2020.
Valeri.







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 89723
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930